Quantcast
Channel: Henry Persson » Operation preparation
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Vad att göra i väntan på antagningsbeskedet

0
0

Till alla er som sökt in på en utbildning (program/kurser) till hösten – bra gjort! Oavsett hur det går har ni slängt ut fiskekroken i vattnet i väntan på ett ev. napp. Nu väntar tre månader av fjärilar i magen. Vad kan man göra då för att preppa för ett positivt antagningsbesked?

 

  • Har du inte studerat på några år? I så fall är tipset att du långsamt börjar värma upp inlärningsknölarna, gärna med sådant som är i kunskapsnivå med där du avslutade dina studier. Av erfarenhet är det ofta bra att vara uppvärmd inför starten, speciellt om man inte har pluggat på några år. När du sätter dig vid skolbänken i september förväntas du bära på kunskap likvärdig med kurskriterierna för utbildningen du kommit in på. Tips för detta är att spendera lite tid vid Google, diverse gymnasiestudieforum eller läsa en sommarkurs eller två i exempelvis matematik (brukar annonseras av KTH för höstens kull av ingenjörsstudenter).
  • Innebär ett positivt antagningsbesked att du behöver flytta till Stockholm(strakten)? I så fall tipsar jag dig att redan nu börja leta efter alternativ till boende: kanske inte att redan nu fixa en bostad, men nästan eller i alla fall veta vad/var att leta när ruschen väl kommer. När antagningsbeskeden för höstens antagna till universitet och högskolor i Stockholm kommer innebär detta en intensiv jakt på bostad (både på studentbostadssidor (peakar ii antalet ködagar för bostäder under juli månad) och sidor som Blocket). Mitt tips är att du tittar efter ev. bostadsplatser/orter du är intresserad nu, och kanske redan nu lyckas reservera en bostadsplats för hösten. ETT HETT TIPS är att titta längre ut på tunnelbane-/pendeltågslinjerna där bostadspriserna är lägre och det är lättare att få en första bostad som start på studietiden. Att kombinera dessa kartor med SL:s reseplanerare  kan du enkelt leka med tanken om var en ev. startbostad kan vara belägen!
    Om du inte gjort det tidigare så registrera dig för bostadskö på SSSB.se (Stockholms studentbostädersförening) där du kan samla upp till 90 ködagar innan du blir kårmedlem (vilket du först kan bli när du registrerats på KTH vid studiestart).

    2015-04-17 14.11.12
    Hittade denna boken i London i helgen. Är det kanske den perfekta guiden till att starta ett KTH-liv?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images